Sestavine
-
2 žlici Maslo
-
650 g Krompir
-
½ skodelice Parmezan
-
½ čajne žličk Česen v prahu
-
1 čajna žlička Sol
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. V pekač dajte maslo in ga postavite v pečico, da se maslo stopi, približno 4 minute.
Medtem ko se maslo topi, narežite krompir.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi, približno 2 minuti. V maslo vmešajte parmezan, česen in zelišč po želji ter sol, da dobite pasto.
Približno 1 žličko parmezanove paste namažite na prerezano stran vsakega krompirja; krompir z prerezano stranjo navzdol položite v ponev. Postavite v ogreto pečico.
Pecite, dokler se krompir ne zmehča, parmezan pa na dnu krompirja naredi zlato skorjico, približno 25 minut.
(Foto: pexels.com)