0 0
Hruškova pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo za pito
Hruške
1/2 skodelice Sladkor 1 skodelica = 240 ml
3 žlice Moka
1/2 čajne žličke Cimet
1/4 čajne žličke Muškatni orešček
1 žlica Limonin sok
1 žlica Maslo
Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hruškova pita

  • 1 ura 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte 190 °C.
Razvaljajte testo za pito in ga položite v pekač za pito. Robove obrežite in jih dajte na stran.
V veliki skledi zmešajte narezane hruške, sladkor, moko, cimet, muškatni orešček in limonin sok. Mešajte, dokler hruške niso dobro obložene.

Mešanico hrušk položite v pripravljen pekač za pito in po vrhu posujte s koščki masla.
Drugi kos testa za pito razvaljajte in ga položite na hruške. Zmečkajte robove, da se pita zapre.

Zgornji del pite premažite z razžvrkljanim jajcem, da dobite jajčni preliv.

Pito pecite 50-60 minut ali dokler nadev ne naredi mehurčkov.
Pito vzemite iz pečice in pustite, da se pred rezanjem in serviranjem vsaj 30 minut hladi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Karamelna torta
Naprej
Morska omleta
Nazaj
Karamelna torta
Naprej
Morska omleta

Dodajte Komentar