0 0
Hruškova čežana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Hruška
0.5 Cimetova palčka
1 vrečka Vanilijev sladkor
1 žlica Sladkor
0.5 limone Limonin sok
3 x Klinčki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hruškova čežana

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Super sladica, ki je narejena iz hrušk, kuhanih v vodi s cimetom in nageljnovimi žbicami. Jeste jo lahko povsem samostojno ali pa skupaj s palačinkami in cesarskim pražencem, kakor vam bolje ustreza.

    • 30 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Hruške najprej dobro operite in olupite. Narežite jih na četrtine in jim odstranite peclje in pa tudi peščišča.

    Sresite hruške v manjšo kozico in jih prelijte s toliko vode, da bodo popolnoma prekrite. Dodajte cimetovo palčko, sladkor, limonin sok in nageljnove žbice ter kuhajte nepokrito na zmernem ognju, dokler se hruške ne zmehčajo.

    Ko so hruške skuhane, odstranite cimetovo palčko in nageljnove žbice. Hruške odcedite, tekočino pa prihranite in je ne vrzite proč. Hruške gladko zmiksajte s paličnim mešalnikom. Prilijte samo toliko tekočine, da boste dobili gladko zmes.

    Hruškovo čežano postrezite v skodelicah in postrezite toplo ali hladno. Po vaši želji dodajte tudi malo stepene smetane ali grškega jogurta.

    Opomba: Hruške se bodo prav dobro ujamale tudi s kardamomom, ingverjem in vanilijo. Uporabite lahko tudi med namesto sladkorja.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Česnov pesto s klobaso
    Naprej
    Sveže ostrige
    Nazaj
    Česnov pesto s klobaso
    Naprej
    Sveže ostrige

    Dodajte Komentar