Sestavine
-
4 x Hruška
-
0.5 Cimetova palčka
-
1 vrečka Vanilijev sladkor
-
1 žlica Sladkor
-
0.5 limone Limonin sok
-
3 x Klinčki
Navodila
Hruške najprej dobro operite in olupite. Narežite jih na četrtine in jim odstranite peclje in pa tudi peščišča.
Sresite hruške v manjšo kozico in jih prelijte s toliko vode, da bodo popolnoma prekrite. Dodajte cimetovo palčko, sladkor, limonin sok in nageljnove žbice ter kuhajte nepokrito na zmernem ognju, dokler se hruške ne zmehčajo.
Ko so hruške skuhane, odstranite cimetovo palčko in nageljnove žbice. Hruške odcedite, tekočino pa prihranite in je ne vrzite proč. Hruške gladko zmiksajte s paličnim mešalnikom. Prilijte samo toliko tekočine, da boste dobili gladko zmes.
Hruškovo čežano postrezite v skodelicah in postrezite toplo ali hladno. Po vaši želji dodajte tudi malo stepene smetane ali grškega jogurta.
Opomba: Hruške se bodo prav dobro ujamale tudi s kardamomom, ingverjem in vanilijo. Uporabite lahko tudi med namesto sladkorja.