0 0
Hruškov ponvičnik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
800 g Hruške zrele, čvrste hruške
30 g Maslo
2 žlici Med
2 žlici Hruškov liker
250 ml Mleko
175 ml Sladka smetana
1 vrečka Vanilijev sladkor
50 g Sladkor
3 x Jajce
1 ščepec Sol
100 g Moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hruškov ponvičnik

LASTNOSTI:

    Včasih pride čas, da palačinke zamenjate s ponvičnikom. Priprava je podobna, rezultat pa čisto nekaj drugega. Ponovičnik je nekakšna vrsta mešanice pudinga in palačink. Najboljši pa je z dodatkom sadja.

    • 50 minut
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Postavite rešetko v pečici na srednjo višino, pečico pa segrejete nato na 190 stopinj Celzija. V nekoliko večji skledi z ročno metlico stepite jajca, sladkor, mleko, smetano in pa sol. Dodajte še moko in dobro premešajte, dokler ne boste dobili gladko, redko tekoče testo, ki mora biti brez grudic.

    Operite hruške in jih razpolovite ter jim odstranite peclje in pa pečke. Narežite jih na tanjše rezine. V  ponvi, ki mora biti ognjevarna, s premerom 25 cm, na srednje močni temperaturi raztopite maslo. Nagnibajte ponev tako, da bodo dno in pa tudi robovi enakomerno namaščeni. Ko se v maslu začnejo delati mehurčki, dodajte hruške v ponev in jih pražite, dokler se malo ne zmehčajo, 2 do 3 minute. Hruške prelijte z likerjem in pa medom, dobro premešajte in ponev odstavite.

    Enakomerno razporedite hruške po ponvi in prelijte s pripravljenim testom. Postavite ponev v pečico in pecite ponvičnik približno 30 minut, dokler se skorja zlato rjava ne zapeče po robovih in dokler se testo ne dvigne. Med peko pečice ne odpirajte, da ponvičnik ne bo upadel.

    Ponvičnik je najboljši še topel, po želji pa ga pred serviranjem ohladite na sobno temperaturo. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Narastek z zeljem
    Naprej
    Masleni premaz za purana
    Nazaj
    Narastek z zeljem
    Naprej
    Masleni premaz za purana

    Dodajte Komentar