0 0
Hobotnica v omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Hobotnica
Čebula
4 stroki Česen
1 žlička Kurkuma
1 žlička Kumina
1 žlička Koriander
1/4 skodelice Olivno olje
2 skodelici Zelenjavna juha
Limona
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hobotnica v omaki

  • 2 uri
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Očiščeno hobotnico sperite pod hladno tekočo vodo. V velikem loncu na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju pražite 2-3 minute, dokler ne zadiši. Dodajte mleto kurkumo, kumino in koriander ter kuhajte še eno minuto.

V lonec dodajte hobotnico in jo premešajte, da jo obložite z mešanico začimb. Prilijte zelenjavno juho in mešanico zavrite.

Zmanjšajte temperaturo in hobotnico kuhajte 1-2 uri ali dokler se ne zmehča in skuha. Hobotnico odstranite iz lonca in jo pustite, da se nekoliko ohladi.

V manjši skledi zmešajte limonin sok, sol in poper, da pripravite omako.

Hobotnico narežite na koščke in jih razporedite na krožnik. Pokapajte jo z limonino omako in jo takoj postrezite.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Lignji na žaru
Naprej
Ocvrti kalamari
Nazaj
Lignji na žaru
Naprej
Ocvrti kalamari

Dodajte Komentar