Sestavine
-
1× Hobotnica
-
1× Čebula
-
4 stroki Česen
-
1 žlička Kurkuma
-
1 žlička Kumina
-
1 žlička Koriander
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
2 skodelici Zelenjavna juha
-
1× Limona
-
Sol in poper
Navodila
Očiščeno hobotnico sperite pod hladno tekočo vodo. V velikem loncu na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju pražite 2-3 minute, dokler ne zadiši. Dodajte mleto kurkumo, kumino in koriander ter kuhajte še eno minuto.
V lonec dodajte hobotnico in jo premešajte, da jo obložite z mešanico začimb. Prilijte zelenjavno juho in mešanico zavrite.
Zmanjšajte temperaturo in hobotnico kuhajte 1-2 uri ali dokler se ne zmehča in skuha. Hobotnico odstranite iz lonca in jo pustite, da se nekoliko ohladi.
V manjši skledi zmešajte limonin sok, sol in poper, da pripravite omako.
Hobotnico narežite na koščke in jih razporedite na krožnik. Pokapajte jo z limonino omako in jo takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)