0 0
Hobotnica na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Hobotnica očiščena, razrezana
1/2 skodelice Olivno olje
1/4 skodelice Vinski kis
3 stroki Česen
1/2 čajne žličke Origano
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hobotnica na žaru

  • 2 uri
  • Porcije 5
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Hobotnico sperite pod hladno tekočo vodo. V velikem loncu s slano vrelo vodo hobotnico blanširajte 5-10 sekund in jo odstranite s kleščami. Postopek blanširanja ponovite še dvakrat, da hobotnica postane mehka.

V skledi zmešajte oljčno olje, rdeči vinski kis, česen, origano, sol in poper.

Hobotnico položite v veliko vrečko z zadrgo in jo prelijte z marinado. Vrečko zaprite in jo pretresite, da hobotnico enakomerno obložite.

Hobotnico postavite v hladilnik za najmanj eno uro ali čez noč, da se prepoji  z okusi.

Žar ali ponev za peko na žaru segrejte na srednje visoko temperaturo. Hobotnico odstranite iz marinade in jo na žaru pecite 2 do 3 minute na vsaki strani oziroma dokler ni rahlo ožgana in segreta.

Hobotnico postrezite vročo, po želji okrašeno s koščki limone in svežimi zelišči.

Uživajte v nežni in okusni hobotnici na žaru!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Falafel
Naprej
Lignji na žaru
Nazaj
Falafel
Naprej
Lignji na žaru

Dodajte Komentar