Sestavine
-
1× Hobotnicaočiščena, razrezana
-
1/2 skodelice Olivno olje
-
1/4 skodelice Vinski kis
-
3 stroki Česen
-
1/2 čajne žličke Origano
-
sol in poper
Navodila
Hobotnico sperite pod hladno tekočo vodo. V velikem loncu s slano vrelo vodo hobotnico blanširajte 5-10 sekund in jo odstranite s kleščami. Postopek blanširanja ponovite še dvakrat, da hobotnica postane mehka.
V skledi zmešajte oljčno olje, rdeči vinski kis, česen, origano, sol in poper.
Hobotnico položite v veliko vrečko z zadrgo in jo prelijte z marinado. Vrečko zaprite in jo pretresite, da hobotnico enakomerno obložite.
Hobotnico postavite v hladilnik za najmanj eno uro ali čez noč, da se prepoji z okusi.
Žar ali ponev za peko na žaru segrejte na srednje visoko temperaturo. Hobotnico odstranite iz marinade in jo na žaru pecite 2 do 3 minute na vsaki strani oziroma dokler ni rahlo ožgana in segreta.
Hobotnico postrezite vročo, po želji okrašeno s koščki limone in svežimi zelišči.
Uživajte v nežni in okusni hobotnici na žaru!
(Foto: pexels.com)