Sestavine
-
1 x Jajce
-
50 g Parmezanna drobno nariban parmezan, sveže naribani parmezan
-
1 ščepec Sol
-
320 g - 350 g Mokaostra moka
-
500 g Skutapasirana skuta ali nepasirana skuta
-
Muškatni oreščeknariban muškatni orešček, po želji
Navodila
Dajte skuto v skledo in jo z vilicami dobro pretlačite. Zmešajte z jajcem in soljo. Po vaši želji dodajte še malo naribanega muškatnega oreščka.
V skutno zmes s kuhalnico najprej vmešajte nariban parmezan, za tem pa še moko. Ko se sestavine povežejo oziroma združijo in dobite testo, ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte in razrežite na več manjših kosov, iz katerih naredite daljše svaljke, ki jih nato s topim nožem narežite na njoke.
Njoke rahlo pomokajte, da se ne bodo sprijeli skupaj. Njoke lahko zamrznete ali pa jih skuhajte v osoljenem kropu.
Opomba: Kadar boste njoke zamrznili, jih dajte na pladenj, desko ali krožnik in jih dajte v zamrzovalnik. Ko zamrznejo, dajte njoke v vrečko. Njoke skuhajte v osoljenem kropu. Ko njoki pridejo na površje, jih kuhajte še 1-2 minuti, nato pa jih vzemite iz lonca.