0 0
Hitri skutini njoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Jajce
50 g Parmezan na drobno nariban parmezan, sveže naribani parmezan
1 ščepec Sol
320 g - 350 g Moka ostra moka
500 g Skuta pasirana skuta ali nepasirana skuta
Muškatni orešček nariban muškatni orešček, po želji

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hitri skutini njoki

LASTNOSTI:

    Njoke lahko pripravite v kombinaciji z različnimi vrstami omak, jih ponudite kot prilogo h golažu ali pa k zrezkom v omaki, idealni pa so lahko tudi kot nekakšna sladica, z drobtinami in v kombinaciji s poljubno sadno omako. Lahko jih zamrznete tudi na zalogo.

    • 20 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Dajte skuto v skledo in jo z vilicami dobro pretlačite. Zmešajte z jajcem in soljo. Po vaši želji dodajte še malo naribanega muškatnega oreščka.

    V skutno zmes s kuhalnico najprej vmešajte nariban parmezan, za tem pa še moko. Ko se sestavine povežejo oziroma združijo in dobite testo, ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte in razrežite na več manjših kosov, iz katerih naredite daljše svaljke, ki jih nato s topim nožem narežite na njoke.

    Njoke rahlo pomokajte, da se ne bodo sprijeli skupaj. Njoke lahko zamrznete ali pa jih skuhajte v osoljenem kropu.

    Opomba: Kadar boste njoke zamrznili, jih dajte na pladenj, desko ali krožnik in jih dajte v zamrzovalnik. Ko zamrznejo, dajte njoke v vrečko. Njoke skuhajte v osoljenem kropu. Ko njoki pridejo na površje, jih kuhajte še 1-2 minuti, nato pa jih vzemite iz lonca.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Sirovi mafini s slanino
    Naprej
    Puranje kroglice v omaki s papriko
    Nazaj
    Sirovi mafini s slanino
    Naprej
    Puranje kroglice v omaki s papriko

    Dodajte Komentar