Sestavine
-
4 x Krompir
-
1 x Čebula
-
1 jedilna žlica Olje
-
0.5 l Jušna osnova - zelenjavna
-
1 x Lovorjev list
-
0.5 l Voda
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Peteršiljmalo peteršilja
-
2 x Korenje
Navodila
Na žlici olja prepražite čebulo, dodajte olupljen in narezan na kocke krompir ter na kolobarje narezan korenček. Dodajte tudi lovorjev list in zalijte z jušno osnovo. Po potrebi dodajte še vodo, toliko da bo voda popolnoma prekrije zelenjavo. Nazadnje dodajte še sesekljan peteršilj, začinite s soljo in poprom ter zavrite.
Ko bo juha zavrela, zmanjšajte ogenj in na nizkem ognju kuhajte, dokler se zelenjava ne bo zmehčala, približno 15 minut. Nato s paličnim mešalnikom 3-krat ali 4-krat zmiksajte toliko da se juha zgosti, vendar naj koščki zelenjave še ostanejo. Postrezite s svežim kruhom.
(Foto: Getty Images)