Sestavine
-
1 paket Mešanica za pica testo
-
Moka
-
120 ml Paradižnikova mezga
-
1 strok Česen
-
150 g Mocarela sir
-
50 g Parmezan
-
4 x Črne olive
-
3 rezine Dimljena klobasa
-
8 x Kapre
Navodila
Testo za pico pripravite po navodilih na embalaži. Testo položite na pomokano površino, si pomokajte roke in ga približno 2 minuti nežno gnetite, da postane enakomerno, mehko in voljno. Testo vrnite v skledo, ga pokrijte z naoljeno folijo za živila in pustite vzhajati na toplem mestu, dokler se ne podvoji (približno 1 uro). Medtem ko testo vzhaja, v skledi zmešajte mezgo in česen.
Pečico segrejte na 220 °C. Dva pekača posujte z moko. Testo razdelite na osem delov, nato pa jih razvaljajte v tanke, grobe kroge. Vsakega namažite s tanko plastjo paradižnikove omake ter razporedite mocarelo in parmezan.
Vsako olivo prerežite in položite na štiri pice – to so telesa pajkov. Preostale polovice oljk narežite na tanke trakove in jih razporedite na obeh straneh teles, da bodo videti kot noge.
Na preostale štiri pice položite štiri koščke salame ali klobase. Ostale kose salame narežite na tanke trakove in jih uporabite za noge pajkov. Vsakemu pajku dodajte 2 kapri za oči.
Pico pecite 12 minut ali dokler ne postane zlata in hrustljava, sir pa rjavkast.
(Foto: freepik.com)