0 0
Halloween pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 paket Mešanica za pica testo
Moka
120 ml Paradižnikova mezga
1 strok Česen
150 g Mocarela sir
50 g Parmezan
4 x Črne olive
3 rezine Dimljena klobasa
8 x Kapre

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Halloween pizza

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Testo za pico pripravite po navodilih na embalaži. Testo položite na pomokano površino, si pomokajte roke in ga približno 2 minuti nežno gnetite, da postane enakomerno, mehko in voljno. Testo vrnite v skledo, ga pokrijte z naoljeno folijo za živila in pustite vzhajati na toplem mestu, dokler se ne podvoji (približno 1 uro). Medtem ko testo vzhaja, v skledi zmešajte mezgo in česen.

Pečico segrejte na 220 °C. Dva pekača posujte z moko. Testo razdelite na osem delov, nato pa jih razvaljajte v tanke, grobe kroge. Vsakega namažite s tanko plastjo paradižnikove omake ter razporedite mocarelo in parmezan.

Vsako olivo prerežite in položite na štiri pice – to so telesa pajkov. Preostale polovice oljk narežite na tanke trakove in jih razporedite na obeh straneh teles, da bodo videti kot noge.

Na preostale štiri pice položite štiri koščke salame ali klobase. Ostale kose salame narežite na tanke trakove in jih uporabite za noge pajkov. Vsakemu pajku dodajte 2 kapri za oči.

Pico pecite 12 minut ali dokler ne postane zlata in hrustljava, sir pa rjavkast.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Keksi za noč čarovnic
Naprej
Juha za boljšo odpornost
Nazaj
Keksi za noč čarovnic
Naprej
Juha za boljšo odpornost

Dodajte Komentar