Sestavine
-
100 g Maslo
-
70 g Temna čokolada
-
200 ml Guinness
-
200 g Moka
-
20 g Kakav v prahu
-
1 žlička Pecilni prašek
-
2 x Jajce
-
200 g Sladkor v prahu
-
Preliv
-
3 žlice Kisla smetana
-
200 g Sladkor v prahu
Navodila
Maslo narežite na kocke, čokolado pa na koščke.
Maslo in čokolado stopite in vmešajte Guinness.
V skledi zmešajte moko, kakav in pecilni prašek, v drugi skledi pa z električnim mešalnikom približno 3 minute stepajte jajca in sladkor, da postaneta puhasta.
V jajca vmešajte polovico čokoladne mešanice, dokler se ne združi. Dodajte polovico moke, nato pa ponovno mešajte. Ponovite s preostalo moko in čokolado.
Mešanico vlijte v pekač in jo pecite 40 do 45 minut.
Kolač vzemite iz pečice, ga 10 minut hladite v pekaču, nato pa ga prestavite na rešetko.
Za glazuro stepite kislo smetano in sladkor v prahu do gladkega, nato vmešajte 2 žlici Guinnessa. Če postane premehka, dodajte še sladkor v prahu.
Premažite ohlajen kolač in postrezite.
(Foto: pexels.com)