Sestavine
-
Sirup
-
150 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Cimet
-
2 x Pomarančasok
-
Torta
-
Masloza pekač
-
200 g Testo vlečeno
-
Mokaza posip
-
150 ml Pomarančni sok
-
300 g Grški jogurt
-
100 ml Olivno olje
-
80 g Sladkor v prahu
-
1 žlica Pecilni prašek
-
6 x Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 140 stopinj celzija. Sirup pripravite tako, da v ponvi počasi segrevate vse sestavine, da se sladkor raztopi, nato pa na kratko zavrite, da dobite redek sirup. Precedimo in ohladimo. Pomembno je, da sirup pripravimo vnaprej in ga hladnega vlijemo na vroče pecivo.
Tortni model namastimo z maslom in potresemo z moko. Liste vlečenega testa 20 minut sušimo v pečici, nato jih ohladimo na rešetki in zdrobimo.
Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. V skledi zmešajte preostale sestavine za torto in ščepec soli ter jih dobro premešajte, nato pa dodajte zdrobljeno vlečeno testo. Vlijte v pekač, postavite na dno pečice in pecite 40 minut.
Z nabodalom prebodite luknjice po vsem vrhu peciva in ga takoj prelijte s hladnim sirupom. Torto pokrijte, da bo ostala topla in se hitro prepojila s sirupom. Ohlajeno postrežemo z grškim jogurtom ali vaniljevim sladoledom.
(Foto: pexels.com)