0 0
Grška pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Vlečeno testo 5 listov
135 g Pšenični zdrob
160 g Sladkor
900 ml Mleko
Vaniljev sladkor
ščepec Sol
Jajčni rumenjak
Jajce
Cimetov sladkor
135 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grška pita

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C. 

Segrevajte mleko in sladkor, dokler se sladkor ne stopi. V vročo mešanico dodajte še mlečni zdrob in sol ter kuhajte in mešajte, da dobite zgoščeno zmes. To zmes odstavite in vanjo vmešajte vaniljev sladkor in 15 g masla.

Stepite jajca in jim dodajte 5 žlic vroče zdrobove mešanice. Vse skupaj nato vlijte nazaj v zdrobovo zmes in segrevajte ter neprestano mešajte, da se še bolj zgosti.

Stopite 115 g masla in z njim premažite pekač in testo. 3 liste testa položite v pekač in ji premažite z zdrobovo mešanico. Zdrob prekrijte z dvema plastema testa. Konce testa prepognite, da ne segajo čez pekač. Vrh še enkrat premažite z maslom.

Pecite 30 minut. Pred serviranjem potresite s cimetovim sladkorjem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Korenčkova solata z rdečo peso
Naprej
Ingverjevo pivo
Nazaj
Korenčkova solata z rdečo peso
Naprej
Ingverjevo pivo

Dodajte Komentar