0 0
Grška baklava

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Filo testo
500 g Oreščki
1 skodelica Maslo 1 skodelica = 240 ml
1 čajna žlička Cimet
1 skodelica Voda
1 skodelica Sladkor
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
½ skodelice Med

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grška baklava

Kuhinja:
  • Porcije 18
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 175 °C. Dno in stranice pekača namažite z maslom.

Sesekljajte oreščke in jih pomešajte s cimetom. Odvijte testo in ga prerežite na pol, da se prilega pekaču. Testo pokrijte z navlaženo krpo, da se med delom ne izsuši. Dva lista testa položite v pekač in temeljito namastite z maslom.

Ponavljajte, dokler nimate položenih 8 listov. Po vrhu posujte 2 do 3 žlice mešanice oreščkov. Na vrh dajte dva lista testa, maslo, oreščke in jih polagajte naprej.

Z ostrim nožem narežite romb ali kvadrat do dna pekača. Lahko režete v 4 dolge vrste, nato pa naredite diagonalne reze.

Pecite približno 50 minut, da baklava postane zlata in hrustljava.

Medtem ko se baklava peče, pripravite omako. Sladkor in vodo kuhajte, dokler se sladkor ne stopi. Dodajte vaniljo in med. Kuhajte približno 20 minut.

Baklavo vzemite iz pečice in jo takoj prelijte z omako. Pustite, da se ohladi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Nemška skuta
Naprej
Masleni keksi
Nazaj
Nemška skuta
Naprej
Masleni keksi

Dodajte Komentar