0 0
Grissini palčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

430 ml Topla voda
1 žlica Sladkor
2 žlički Sol
1 paket Aktivnega suhega kvasa
650 g Moka
1 x Jajčni rumenjak
Olivno olje
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grissini palčke

LASTNOSTI:
    • 120 min
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V posodi mešalnika zmešajte toplo vodo, sladkor in sol ter posujte kvas. Pustite stati 5 minut ali dokler se mešanica ne začne peniti. Dodajte moko in s pomočjo nastavka za testo mešajte pri nizki hitrosti, dokler se dobro ne poveže.

    Preklopite na srednjo hitrost in gnetite, dokler testo ni gladko, približno 4 do 5 minut.

    Testo namažite z oljem, ga pokrijte s plastično folijo in pustite stati 45 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj celzija. Pekač obložite s peki papirjem. V veliko posodo za peko dajte toliko vode, da bo segala do 1/3 stene posode, in na močnem ognju zavrite.

    Medtem na rahlo naoljeno delovno površino dajte testo in ga razdelite na 30 g porcije, približno 36 kosov. Vsak kos testa razvaljajte v približno 35 cm dolgo palčko in jo položite na pekač, 1 cm narazen.

    Testo, ki ga ne uporabljate, pokrijte z rahlo vlažno brisačo, da se ne izsuši. V vodo za 30 sekund previdno položite 6 do 8 palčk naenkrat. Položite jih nazaj na pekač, premažite z mešanico stepenega rumenjaka in vode ter potresite s soljo in s sezamom (po želji). Pecite približno 1 uro, dokler se ne obarvajo zlato rjavo.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Krompirjeva palačinka z lososom
    Naprej
    Pečen krompir malo drugače
    Nazaj
    Krompirjeva palačinka z lososom
    Naprej
    Pečen krompir malo drugače

    Dodajte Komentar