0 0
Grenadirmarš

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Testenine poljubne testenine
Olje ali mast
1 x Čebula
100 g Slanina poljubna slanina
1 kg Krompir približno enako veliki gomolji krompirja
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grenadirmarš

Kuhinja:

To je tradicionalna zasavska jed, ki pa nosi izredno zanimivo ime in ki je narejena iz zanimive kombinacije sestavin. Po "knapovskem" načinu ta jed ne vsebuje mesa, ampak slanina pa ji bo dala tisto piko na i. Jed si lahko obogatite še z drugimi sestavinami...

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ločeno skuhajte cel neolupljen krompir in pa testenine, ki jih imate najraje.

Med tem časom, pa olupite in na drobno sesekljajte čebulo. Pri uporabi pancete, če jo boste seveda uporabili, jo narežite na koščke ali pa rezine.

Odcedite testenine, krompir pa olupite in narežite na tanke kolobarje.

Segrejte olje v večji ponvi ali pa mast in na njem popražite čebulo, da bo posteklenela. Po vaši želji dodajte še panceto in jo na hitro prepražite skupaj s čebulo.

Dodajte krompir in testenine, solite in poprajte ter rahlo, nežno premešajte. Pražite toliko časa, da se bo jed na spodnji strani zlato-rjavo obarva.

Ko bo jed pripravljena, jo razporedite po krožnikih in postrežite. Zraven lahko postrežete tudi solato ali kisle kumarice.

Opomba: Poleg lahko dodate še ocvirke, ostanke pečenke, hrenovke ali pa celo kuhana in ocvrta jajca, če želite.

(Foto: Pexels)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Maskarponov kolač s sadnim prelivom
Naprej
Zamrznjene jogurtove ovsene rezine
Nazaj
Maskarponov kolač s sadnim prelivom
Naprej
Zamrznjene jogurtove ovsene rezine

Dodajte Komentar