0 0
Gremolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 limona
2 stroka česna
1 šopek peteršilja
2 žlici olivnega olja
0.5 žličke soli
0.25 žličke mletega črnega popra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gremolata

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Gremolata je omaka iz limonine lupinice, česna, peteršilja in olivnega olja. Ta tradicionalna italijanska omaka se odlično pa se ujame s pečeno jagnjetino, svinjino, govedino in celo pečenim krompirjem.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Česen olupimo in stremo. Limono operemo, dobro obrišemo in naribamo lupino v posodo. Peteršilj operemo, otresemo in nasekljamo. V posodico z naribano lupinico dodamo vse preostale sestavine (olje, česen, peteršilj, sol in poper) in dobro premešamo. Posodo z omako pokrijemo in za eno uro shranimo v hladilniku.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vinaigretska omaka
Naprej
Domača gorčica
Nazaj
Vinaigretska omaka
Naprej
Domača gorčica

Dodajte Komentar