Sestavine
-
1 jedilna žlica Masločajno maslo
-
100 g Sir Mocarela
-
1 zavoj Njoki
-
100 ml Sladka smetana
-
200 ml Mlekopolnomastno mleko
-
1 jedilna žlica Gladka moka
-
100 g Šampinjonisveži šampinjoni
-
100 ml Belo vino - suho
-
1 x Rdeča paprika
-
2 x Strok - česen
-
1 x Rumena paprika
-
1 pest Peteršilj - svež
-
3 jedilne žlice Oljčno olje
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Skuhajte njoke v osoljenem kropu in jih odcedite. Najprej nastrgajte mocarelo za sirovo omako. V loncu razpustite maslo in primešajte moko, nato pa med nenehnim mešanjem postopoma dolivajte mleko.
Ko bo mleko dobro umešano, dodajte še sladko smetano in nastrgajte mocarelo. Z belim vinom zalijte, solite in popoprajte.
Segrejte pečico na 200°C (oz. na 180°C, če pečete s funkcijo kroženja vročega zraka). Očiščene gobe narežite na drobne rezine, na drobno sesekljajte česen, rdečo in rumeno papriko pa razpolovite, semena odstranite in narežite na trakove.
Na vročem oljčnem olju približno 3-4 minute dušite narezano papriko in gobe, nato dodajte sesekljan česen ter začinite s soljo in poprom. Zelenjavi dodajte njoke, vse skupaj dajte v pekač za narastke, prelijte s sirovo omako in pecite v pečici na najnižji rešetki približno 10 minut, da se bo omaka zapekla.
Gratinirane njoke pred serviranjem potresemo z nasekljanim peteršiljem.
(Foto: Getty Images)