0 0
Gratinirani njoki s papriko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 jedilna žlica Maslo čajno maslo
100 g Sir Mocarela
1 zavoj Njoki
100 ml Sladka smetana
200 ml Mleko polnomastno mleko
1 jedilna žlica Gladka moka
100 g Šampinjoni sveži šampinjoni
100 ml Belo vino - suho
1 x Rdeča paprika
2 x Strok - česen
1 x Rumena paprika
1 pest Peteršilj - svež
3 jedilne žlice Oljčno olje
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratinirani njoki s papriko

LASTNOSTI:

    Si zaželite včasih kdaj tudi kosilo brez mesa? Potem si lahko pripravite gratinirane njoke s papriko, šapinjoni in sirovo omako. Izbira je vaša...

    • 40 minut
    • Porcije 2
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Skuhajte njoke v osoljenem kropu in jih odcedite. Najprej nastrgajte mocarelo za sirovo omako. V loncu razpustite maslo in primešajte moko, nato pa med nenehnim mešanjem postopoma dolivajte mleko.

    Ko bo mleko dobro umešano, dodajte še sladko smetano in nastrgajte mocarelo. Z belim vinom zalijte, solite in popoprajte.

    Segrejte pečico na 200°C (oz. na 180°C, če pečete s funkcijo kroženja vročega zraka). Očiščene gobe narežite na drobne rezine, na drobno sesekljajte česen, rdečo in rumeno papriko pa razpolovite, semena odstranite in narežite na trakove.

    Na vročem oljčnem olju približno 3-4 minute dušite narezano papriko in gobe, nato dodajte sesekljan česen ter začinite s soljo in poprom. Zelenjavi dodajte njoke, vse skupaj dajte v pekač za narastke, prelijte s sirovo omako in pecite v pečici na najnižji rešetki približno 10 minut, da se bo omaka zapekla.

    Gratinirane njoke pred serviranjem potresemo z nasekljanim peteršiljem.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Buhteljni z mocarelo
    Naprej
    Hitra krompirjeva juha
    Nazaj
    Buhteljni z mocarelo
    Naprej
    Hitra krompirjeva juha

    Dodajte Komentar