0 0
Gratinirane klapavice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
800 g Školjke klapavice
2 žlici Maslo
Por
1 vejica Zelena
180 ml Penina
Rumenjak
Sol in poper
ščepec Kajenski poper
Čebula šalotka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratinirane klapavice

  • 1 ura
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na maslu podušite sesekljano šalotko, por in zeleno. Dodajte očiščene zaprte klapavice in prilijte sladko penino.

Kuhajte 5 minut, da se školjke odprejo. Zaprte školjke zavrzite.

Stepite rumenjake in 90 ml penine. Solite in poprajte. Jajčno mešanico kuhajte na sopari in počasi dodajajte maslo. Kuhajte toliko časa, da dobite puhasto omako. Začinite s kajenskim poprom.

Pripravite pekač. Posujte ga s soljo in nanjo položite školjke. Nadevajte jih z jajčno omako in postavite v ogreto pečico za nekaj minut, da dobijo skorjico. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Torta iz ajdove moke
Naprej
Solatni krožnik
Nazaj
Torta iz ajdove moke
Naprej
Solatni krožnik