0 0
Gratinirana zimska zelenjava

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.6 kg Gomoljna zelena
0.5 kg Pastinak
25 g Maslo
0.5 kg Korenje
1 žlička Maslo za namastitev pekača
4 žlice Smetana za kuhanje
60 g Drobtine sveže drobtine
0.25 žličke Sol
2 ščepca Muškatni orešček - mleti
1 pest Mandljevi lističi
1.5 žliče Olivno olje
5 žlic Parmezan - nariban

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratinirana zimska zelenjava

LASTNOSTI:

    Ko boste pripravili enkrat to jed, jo boste zagotovo pripravili še kdaj...

    • 55 minut
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Korenje in pastinak očistite in operite (po potrebi ostrgajte ali olupite, če se vam to zdi potrebno). Olupite in operite gomolj zelene. Zelenjavo narežite na približno enake kose.

    Zavrite v loncu večjo količino rahlo osoljene vode. V krop stresite korenje in pastinak. Kuhajte ju okoli 2 minuti in dodajte zeleno. Zelenjavo kuhajte še okoli 10 minut, nato jo dobro odcedite.

    Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Odcejeno zelenjavo stresite v globok namaščen pekač, primeren za narastke. Dodajte maslo, smetano, sol in muškatni orešček. Vse skupaj nežno premešajte in enakomerno razporedite po pekaču. V skledici zmešajte drobtine, parmezan, mandljeve lističe in pa olje. Mešanico potresite po zelenjavi v pekaču. Pekač za 25 do 30 minut postavite v ogreto pečico, zato da se drobtine in mandlji lepo zapečejo do zlato rjave barve.

    Še nasvet: Kislo smetano lahko uporabite tudi namesto smetane za kuhanje. Če pastinaka nimate, ga nadomestite s kolerabo, peteršiljevo korenino, zeleno ali korenčkom.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Mini lešnikove pite
    Naprej
    Fižolova mineštra
    Nazaj
    Mini lešnikove pite
    Naprej
    Fižolova mineštra

    Dodajte Komentar