0 0
Gratinirana zelenjava

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
200 g Sladki krompir olupljen, narezan
500 g Korenje narezan na tanke trakove
1,5 kg Maslena buča olupljena narezana
150 g Pastinak olupljen narezan
4 čajne žličke Timijan
3 žlice Peteršilj
1 ¼ čajne žličke Sol
Črni poper
½ žlice Maslo
1/3 skodelice Čebula šalotka sesekljana
3 čajne žličke Moka
240 ml Mleko
1 žlica Parmezan nariban
70 g Sir nariban
1 žlica Origano

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratinirana zelenjava

  • 1 ura
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač popršite z oljčnim oljem.

V veliki skledi zmešajte tanko narezan sladki krompir, korenje, bučo in pastinak. Dodajte oljčno olje, 1 žlico timijana, origano, 2 žlici peteršilja, 1 žličko soli in poper po okusu. Dobro premešajte, da se premaže.

Prenesite v pekač in pecite 40 do 50 minut, dokler se zelenjava ne zmehča, na polovici časa pa jo premešajte.

Medtem pripravite omako. Na srednji temperaturi segrejte ponev brez prijema. Dodajte maslo in počakajte, da se stopi, dodajte šalotko in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 4 do 5 minut.

Na šalotko potresite moko, da dobite jušno osnovo, in jo stepajte 1 do 2 minuti. Dodajte mleko in mešajte z leseno žlico.

Na srednje nizki temperaturi med mešanjem kuhajte približno 4 minute, dokler se omaka ne zgosti.

V omako dodajte svež timijan, parmezan in polovico naribanega sira ter mešajte, dokler se sir ne stopi in vključi v omako.

Prelijte zelenjavo in na vrh dodajte preostali sir. Pecite 10 minut. Po vrhu posujte preostali peteršilj in postrezite.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena zelenjava
Naprej
Čokoladni oreščki
Nazaj
Pečena zelenjava
Naprej
Čokoladni oreščki

Dodajte Komentar