0 0
Gratinirana buča

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
maslo za namastitev pekača
1 manjša jesenska buča hokaido, maslena, muškatna
300 ml smetane z vsaj 30 % mlečne maščobe sladka smetana za stepanje, smetana za kuhanje
150 ml mleka
1 žlička gorčice
1 ščepec mletega čilija ali muškatnega oreščka po želji
1 strok česna
nekaj svežih žajbljevih listkov
sol in mleti poper
100 g sol in mleti poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratinirana buča

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Jesenska buča se na jedilniku največkrat pojavi v obliki kremaste juhe, pireja, rižote ali enolončnice.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Bučo operemo in osušimo, nato pa pa jo razrežemo na četrtine in ji odstranimo semena (če ima buča trdo lupino, jo tudi olupimo). Četrtine narežemo na tanjše rezine ali koščke. Česen olupimo in ga skupaj z žajbljevimi listki drobno sesekljamo. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V kozico dodamo smetano, mleko, gorčico, česen, žajbelj, čili ali muškatni orešček, sol in poper. Vsebino med mešanjem na srednji temperaturi počasi zavremo.

Pekač za narastke dobro namastimo z maslom in vanj dodamo narezano bučo, ki jo lepo razporedimo po celotni površini. Prelijemo jo z vrelo tekočino, nato pa pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in ga za 20 minut potisnemo v ogreto pečico.Pekač vzamemo iz pečice in previdno odstranimo aluminijasto folijo (pazimo, da se ne poparimo). Po buči potrosimo nariban parmezan, nato pa pekač potisnemo v ogreto pečico še za 20 minut, da se sir stopi in zlato rjavo zapeče.

Pripravljeno jed postrežemo, dokler je še topla. Na mizo jo lahko serviramo kar v pekaču, v katerem smo jo pripravili.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čičerikina juha
Naprej
Juha iz pečene buče s smetano
Nazaj
Čičerikina juha
Naprej
Juha iz pečene buče s smetano

Dodajte Komentar