Sestavine
-
200 g Šparglji
-
300 g Krompirmladi krompir
-
1 žlica Olje
-
1 žlica Maslo
-
6 x Jajce
-
1 x Čebula bela
-
100 g Čedarnaribani čedar
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Segrejte pečico na 230 stopinj Celzija in jo nastavite na žar. Dobro operite krompir in ga narežite na rezine, ki jih dajte v hladno osoljeno vodo in segrevajte do vretja. Porežite špargljem trde in olesenele dele in jih narežite na kose. Ko zavre voda, krompir kuhajte 5 minut, na koncu dodajte šparglje in kuhajte zelenjavo le še eno minuto. Nato odcedite.
Na drobno sesekljajte čebulo in jo 8 minut pražite na olju in maslu. 2 minuti pred koncem lahko po želji dodate še rezine pršuta (pancete), nato pa vse skupaj zložite v pekač in enakomerno porazdelite po dnu.
Ubijte 2 jajca v skledo, dodajte polovico naribanega čedar sira, solite in popoprajte ter dobro premešajte. Vlijte v pekač.
Položite najprej rezine krompirja po vrhu, nato šešparglje in na koncu potresite še s preostalim čedar sirom. Pekač položite na zgornjo rešetko tik pod žar in zloženko pecite 5 minut oziroma toliko časa, da se vrhnja plast lepo zapeče. Jed postrezite s skledo solate.
Opomba: Lahko uporabite gaudo namesto čedarja, lahko pa tudi kakšen drug sir izrazitega okusa (ovčji ali kozji sir, parmezan, ipd.). Predlagane priloge: Solata s sirom in paradižnikom, zeljna solata z jogurtom, losos…