• Domov
  • Gratiniran mlad krompir s šparglji
0 0
Gratiniran mlad krompir s šparglji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Šparglji
300 g Krompir mladi krompir
1 žlica Olje
1 žlica Maslo
6 x Jajce
1 x Čebula bela
100 g Čedar naribani čedar
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratiniran mlad krompir s šparglji

LASTNOSTI:

    Nastopila je sezona špargljev in zato vam ponujamo ta recept za hiter in enostaven obrok. Potrebujete le nekaj sestavin, ki jim, če pa pač ne morete brez mesa, po želji dodajte pršut ali panceto.

    • 20 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Segrejte pečico na 230 stopinj Celzija in jo nastavite na žar. Dobro operite krompir in ga narežite na rezine, ki jih dajte v hladno osoljeno vodo in segrevajte do vretja. Porežite špargljem trde in olesenele dele in jih narežite na kose. Ko zavre voda, krompir kuhajte 5 minut, na koncu dodajte šparglje in kuhajte zelenjavo le še eno minuto. Nato odcedite.

    Na drobno sesekljajte čebulo in jo 8 minut pražite na olju in maslu. 2 minuti pred koncem lahko po želji dodate še rezine pršuta (pancete), nato pa vse skupaj zložite v pekač in enakomerno porazdelite po dnu.

    Ubijte 2 jajca v skledo, dodajte polovico naribanega čedar sira, solite in popoprajte ter dobro premešajte. Vlijte v pekač.

    Položite najprej rezine krompirja po vrhu, nato šešparglje in na koncu potresite še s preostalim čedar sirom. Pekač položite na zgornjo rešetko tik pod žar in zloženko pecite 5 minut oziroma toliko časa, da se vrhnja plast lepo zapeče. Jed postrezite s skledo solate.

    Opomba: Lahko uporabite gaudo namesto čedarja, lahko pa tudi kakšen drug sir izrazitega okusa (ovčji ali kozji sir, parmezan, ipd.). Predlagane priloge: Solata s sirom in paradižnikom, zeljna solata z jogurtom, losos…

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Testenine z bučno omako
    Naprej
    Kumare v smetanovi omaki
    Nazaj
    Testenine z bučno omako
    Naprej
    Kumare v smetanovi omaki

    Dodajte Komentar