0 0
Grahovi ravioli s paradižnikovo omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g polnovredne moke sveže zmlete
1 jajce
3 rumenjaki
2 žlici oljčnega olja
sol
ščepec muškatnega oreška
1.5 dl mlačne vode
jajce za premaz
NADEV:
125 g zamrznjenega graha
4 šalotke
1 jajce
60 g zelenih oliv
60 g črnih oliv
1 vejica timijana
1 vejica origana
2 vejici peteršilja
sol
sveže zmlet poper
PARADIŽNIKOVA OMAKA:
8 mesnatih paradižnikov
1.5 dl oljčnega olja
1 rdeča čebula
majhen šopek bazilike
1 strok česna
sol
sveže mlet poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grahovi ravioli s paradižnikovo omako

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zelo okusni ravioli iz polnozrnate moke z paradižnikovo omako.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Vse sestavine za testo zmešamo in dobro pregnetemo. Testo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati 2 uri.

Nadev za raviole pripravimo tako, da stresemo grah v posodo mešalnika in zmiksamo. Šalotke olupimo in drobno narežemo. Olive razpolovimo, odstranimo koščice in prav tako drobno narežemo. Zeliščne vejice osmukamo in lističe drobno narežemo. Omenjene sestavine damo v skledo, dodamo jajce, začinimo s soljo in poprom ter zmešamo.

Paradižnik blanširamo, olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje; sok prestrežemo in prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Z bazilikove vejice osmukamo lističe. Česnov strok drobno narežemo.

2
Narejeno

Kuhanje

Testo tanko razvaljamo in razrežemo na primerno velike kvadratke; robove premažemo z jajcem. Nadev porazdelimo na polovico kvadratkov, pokrijemo s praznimi kvadratki in robove dobro stisnemo. Raviole kuhljamo 10 do 12 minut v rahlo vreli osoljeni vodi; 5 minut jih pustimo še v posodi.

Medtem pripravimo paradižnikovo omako. V kozici zarumenimo čebulo na vročem oljčnem olju. Dodamo narezan paradižnik in prihranjen paradižnikov sok; začinimo s česnom, soljo in poprom. Kuhljamo previdno, da ostanejo paradižnikove četrtine cele. Na koncu dodamo še lističe bazilike. Raviole s penovko poberemo iz vode, dobro odcedimo in postrežemo s pripravljeno paradižnikovo omako.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puranji kebab
Naprej
Ocvrte riževe kroglice z mocarelo
Nazaj
Puranji kebab
Naprej
Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Dodajte Komentar