Sestavine
-
2 skodelici Grahposušen, 1 skodelica = 240 ml
-
1,5 l Hladna voda
-
1,5 kg Šunkakost
-
2× Čebula
-
½ čajne žličke Sol
-
¼ čajne žličke Črni poper
-
1 ščepec Majaron
-
3 stebla Stebelna zelena
-
3× Korenje
-
1× Krompir
Navodila
Grah dajte v veliko posodo in ga prekrijte z nekaj centimetri hladne vode; pustite ga namakati od 8 ur do čez noč. Odcedite, sperite in grah vrnite v lonec.
V lonec dodajte 2 litra hladne vode, šunkino kost, čebulo, sol, poper in majaron. Pokrijte, zavrite in med občasnim mešanjem kuhajte 1 uro in pol.
Odstranite šunkino kost; odrežite meso, ga narežite na kocke in vrnite v juho. Dodajte zeleno, korenje in krompir. Počasi kuhajte nepokrito, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 30 do 40 minut.
(Foto: pexels.com)