Sestavine
-
450 g Goveji zrezek
-
2 cm Ingver
-
5× Slive
-
2 žlici Limonin sok
-
2 žlici Olivno olje
-
95 g Šampinjoni
-
2× Paprikardeča in zelena
-
2 žlici Sojina omaka
-
230 ml Slivov sok
-
1 žlica Škrob
-
ščepec Cimet
-
ščepec Gorčicamleta
Navodila
Goveje meso narežite na trakove. Ingver olupite in nastrgajte.
Na eni žlici olja 5 minut pecite govedino in ingver.
Posebej na olju pražite narezano papriko in šampinjone. Po treh minutah dodajte narezane slive in pražite še 3 minute.
Zmešajte limonin sok, sojino omako, slivov sok in škrob. Mešanico vlijte v vok z zelenjavo in premešajte. Začinite s cimetom in gorčico ter vse skupaj zavrite.
Ko se omaka nekoliko zgosti, ji dodajte govedino z ingverjem. Postrezite z rižem. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)