Sestavine
-
2× Goveji zrezek
-
110 g Gobe Portobello
-
100 ml Rdeče vino
-
1 čajna žlička Moka
-
120 ml Goveja juha
-
1 čajna žlička Kečap
-
1 čajna žlička Barbeque omaka
-
1 čajna žlička Worcester omaka
-
1/2 čajne žličke Gorčica
-
po okusu sol in poper
-
1 žlica Drobnjak
Navodila
Na srednje visokem ognju postavite veliko ponev, premazano s pršilom za kuhanje. Na ogreto ponev položite zrezke in jih z obeh strani rjavo popecite. Zrezke položite na krožnik.
V ponev dodajte gobe in vino; na srednji temperaturi zavrite in mešajte, da se rjavi koščki, ki so ostali od mesa, sprostijo iz ponve. Kuhajte, dokler se tekočina ne zmanjša za polovico, 2-3 minute.
Moko in juho zmešajte do gladkega ter vmešajte v ponev. Vmešajte vse preostale sestavine razen drobnjaka; zavrite.
Zrezke vrnite v ponev in jih nepokrite pecite, dokler meso ne doseže želene mesnatosti, 1-2 minuti na vsaki strani. Po želji potresite z drobnjakom.
(Foto: Instagram/iwashyoudry)