Sestavine
-
400 g Goveje mleto meso
-
1 žlica Brusnična omaka
-
1 žlica Suhe brusnicesesekljane
-
1 žlica Žajbelj
-
1 žlica Drobnjak
-
2 stroka Česen
-
3 listi Listnato testo
-
100 g Brie sir
-
1× Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Dva pekača obložite s papirjem za peko.
V skledo dajte mleto meso, brusnično omako, brusnice, žajbelj, drobnjak in česen. Začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
Vsak list testa razrežite na 4 enake kvadrate. Iz mešanice mlete mase oblikujte kroglice. Na sredino testa položite 1 kos brieja. Okrog brieja oblikujte mleto meso, da ga obkrožite.
Robove testa premažite z jajcem. Stranice zavihajte navzgor, da nastane vrečica, in jo stisnite, da se nadev zapre. Ponovite s preostalim testom, mešanico mlete mase, briejem in jajcem. Položite na pripravljene pladnje.
Testo premažite z jajcem. Pecite 20 minut ali dokler se ne zlato zapeče in napihne. Postrezite z dodatno brusnično omako.