Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Goveja pečenka
-
1 čajna žlička Črni poper
-
3 čajne žličke Kosher Sol
-
1× Čebula
-
6 strokov Česen
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
200 ml Rdeče vino
-
1 pločevinka Konzerviran paradižnik
-
1× Lovorjev list
-
500 g Testenine
-
Parmezan
Navodila
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Začinite pečenko s poprom in 2 čajnima žličkama soli. Meso pecite, dokler ne porumeni z vseh strani, približno 10 minut. Prenesite ga na velik krožnik.
Zmanjšajte temperaturo na srednjo in vmešajte čebulo. Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 8 minut. Dodajte česen in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler ne zadiši, približno 1 minuto. Vmešajte paradižnikovo pasto; med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler ne karamelizira, približno 2 minuti.
Prilijte vino in kuhajte 5 minut. Vmešajte paradižnik, lovorjev list, pečenko in preostalo 1 žličko soli. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in pokrijte. Občasno mešajte, dokler se meso ne zmehča in omaka zgosti in okusi zlijejo, približno 2 uri in pol.
Odstranite in zavrzite lovorjev list. Meso prenesite na desko za rezanje in ga z dvema vilicami zdrobite. Meso vrnite v lonec in vmešajte kuhane testenine. Na vrhu dodajte nariban parmezan.
(Foto: pexels.com)