0 0
Goveji karpačo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Goveje meso file
300 g Redkvica
1 x Granatno jabolko
2 x Konzervirana limona
1 žlica Mleti oreščki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goveji karpačo

Predjed

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena

Prava italijanska specialiteta!

  • 20 min
  • Porcije 5
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zrezek po vsej površini namažite z ½ žlice oljčnega olja ter s ščepcem morske soli in črnega popra.
Na visoki temperaturi segrejte ponev in steak z vseh strani pecite skupaj 3 minute. Položite ga na desko.

Redkvice narežite na drobne rezine, pri čemer ohranite lepe liste. Razpolovite granatno jabolko in iz ene polovice poberite semena, sok iz preostale polovice pa iztisnite skozi sito v ločeno skledo.

Konzervirane limone prerežite na četrtine in odrežite sredico. Skorjo drobno narežite in jo dodajte soku granatnega jabolka s po 1 žlico oljčnega olja in rdečega vinskega kisa, nato pa poskusite in začinite do popolnosti.

Zrezek narežite na čim bolj drobne rezine, nato pa vsako rezino s stranjo noža sploščite in raztegnite.
Razdelite ga na krožnike, potresite z redkvicami in listi, nato pa z žlico prelijte s prelivom.
Posujte z mletimi oreščki in s semeni granatnega jabolka ter na koncu prelijte z oljčnim oljem.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riževe palačinke
Naprej
Mousse iz čokolade in avokada
Nazaj
Riževe palačinke
Naprej
Mousse iz čokolade in avokada

Dodajte Komentar