Sestavine
-
1 kg govejega bočnika
-
1 kg čebulenarezane na drobno
-
8 dag masti
-
1 dl rdečega vina
-
150 g sveže rdeče paprike
-
sol
-
žlica mlete sladke paprike
-
žlička mlete kumine
-
poper
-
lovor
-
0.5 l goveje juhe
-
žlica paradižnikove mezge
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
V primerno velikem loncu stopimo mast in dodamo na drobno sesekljano čebulo. Posolimo in jo pražimo toliko časa, da porumeni.
Na kocke narežemo meso (2 x 2 cm) in ga dodamo čebuli. Dušimo toliko časa, da se meso rjavo obarva in zakrkne.
Svežo papriko narežemo na koščke in jo skupaj z vinom zmeljemo v sekljalniku. Gostljato zmes, ki jo tako dobimo, dodamo praženemu mesu. Povečamo ogenj in pustimo, da vre kakšnih 7– 8 minut. Nato dodamo kumino, lovor, mleto papriko in paradižnikovo mezgo.
4. Premešamo, dolijemo govejo juho in spet dobro premešamo, da se sestavine dobro prepojijo druga z drugo.
5. Golaž pri minimalnem vretju kuhamo toliko časa, da postane meso mehko (2 uri ali več).
|