0 0
Goveji golaž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg govejega bočnika
1 kg čebule narezane na drobno
8 dag masti
1 dl rdečega vina
150 g sveže rdeče paprike
sol
žlica mlete sladke paprike
žlička mlete kumine
poper
lovor
0.5 l goveje juhe
žlica paradižnikove mezge

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goveji golaž

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Odličen goveji golaž.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

V primerno velikem loncu stopimo mast in dodamo na drobno sesekljano čebulo. Posolimo in jo pražimo toliko časa, da porumeni.

Na kocke narežemo meso (2 x 2 cm) in ga dodamo čebuli. Dušimo toliko časa, da se meso rjavo obarva in zakrkne.

Svežo papriko narežemo na koščke in jo skupaj z vinom zmeljemo v sekljalniku. Gostljato zmes, ki jo tako dobimo, dodamo praženemu mesu. Povečamo ogenj in pustimo, da vre kakšnih 7– 8 minut. Nato dodamo kumino, lovor, mleto papriko in paradižnikovo mezgo.

4. Premešamo, dolijemo govejo juho in spet dobro premešamo, da se sestavine dobro prepojijo druga z drugo.

5. Golaž pri minimalnem vretju kuhamo toliko časa, da postane meso mehko (2 uri ali več).

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pire krompir
Naprej
Mineštra
Nazaj
Pire krompir
Naprej
Mineštra

Dodajte Komentar