Sestavine
-
2 x Korenje
-
1 x Čebula
-
2 x Goveji bočnik
-
200 ml Belo vino
-
150 ml Voda
-
6 ml Paradižnikov koncentrat
-
2 x Strok - česen
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Krompirpo okusu
-
Olivno oljepo okusu
Navodila
Obrišite meso, da bo lepo suho in ga na malo olivnega olja na hitro popecite z obeh strani. Solite.
Vzemite meso iz posode in na maščobi, ki vam je ostala popražite še korenje in pa čebulo. Ko bosta praženi dodajte še česen in pražite še toliko časa, da bo česen lepo zadišal.
Zalijte z vinom, vodo, dosolite, dodajte meso in pecite pokrito v pečici na 180 stopinj do 3 ure (odvisno kako veliki so kosi mesa) oziroma toliko časa dokler meso ne odstopi od kosti.
Spasirajte omako in jed postrežite s kuhanim krompirjem.
(Foto: Getty Images)