0 0
Goveje empanade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

400 g Goveje mleto meso
Čebula
2 stroka Česen
1/2 čajne žličke Paprika v prahu
1/2 čajne žličke Kumina
1/2 čajne žličke Čili v prahu
Sol in poper
Testo za empanade
Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goveje empanade

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:

Empanade so priljubljena jed, ki jo uživajo različne kulture po vsem svetu, vključno z Latinsko Ameriko, Španijo, Portugalsko, Filipini in delom Karibov. Vsaka regija ima svoje edinstvene različice in okuse. Empanade lahko napolnimo s številnimi sestavinami, vključno z mesom (na primer govedino, piščancem ali morskimi sadeži), zelenjavo, sirom, fižolom in celo sladkimi nadevi, kot sta sadje ali čokolada. Vsestranskost nadevov omogoča neskončne kombinacije okusov in kulinarično ustvarjalnost.

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi kuhajte mleto govedino, dokler ne porumeni. Odlijte odvečno maščobo in v ponev dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražite, dokler se čebula ne zmehča.

Vmešajte kumino, papriko, čili v prahu, sol in poper. Kuhajte še 3 minute, da se okusi povežejo. Odstavite z ognja in pustite, da se nadev nekoliko ohladi.

Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

Na sredino vsakega kroga testa za empanade položite žlico govejega nadeva. Testo prepognite na polovico, da nastane polmesec, nato pa robove z vilicami zatlačite, da se empanada zapre.

Empanade položite na pripravljen pekač. Zgornje dele namažite z razžvrkljanim jajcem. Empanade pecite približno 25 minut, da postanejo zlato rjave in hrustljave.

Vzemite jih iz pečice in pred serviranjem pustite, da se nekaj minut hladijo. Goveje empanade uživajte kot okusno predjed ali glavno jed.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljava skuša
Naprej
Hrustljava cvetača s salso
Nazaj
Hrustljava skuša
Naprej
Hrustljava cvetača s salso

Dodajte Komentar