Sestavine
-
1× Goveji zrezek
-
2 žlici Česensesekljan
-
1× Čebula šalotka
-
2 žlici Peteršilj
-
2 žlici Olivno olje
-
2 žlici Bazilika
-
1 žlička Žajbelj
-
15 rezin Pršut
-
8 rezin Provolone sir
Navodila
Na srednji temperaturi segrejte ponev in dodajte česen in šalotko. Kuhajte 3 minute.
V skledi kuhinjskega robota zmešajte mešanico česna s peteršiljem, baziliko, oljem in žajbljem; miksajte, da dobite grobo sesekljano pasto.
Goveji zrezek položite med 2 plastični foliji. Z gladko stranjo kladiva za meso zrezek tolcite v debelino 1 cm, da nastane pravokotnik. Zrezek položite na desko za rezanje.
Zmes česna namažite po zrezku. Na česnovo mešanico enakomerno razporedite salamo. Na vrh dodajte še sir, pustite 1 cm širok rob. Zrezek tesno zvijte, da se oblikuje v rolado. Tesno zavijte s plastično folijo in 30 minut hranite v hladilniku.
Pečico segrejte na 180 °C. Odstranite rolado iz plastike, položite jo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, ki je premazan s pršilom za kuhanje. S šestimi kosi kuhinjske vrvice v enakomernih presledkih zvežite rolado.
Pecite do 70 minut ali dokler termometer za takojšnje odčitavanje, vstavljen vodoravno v sredino, ne pokaže 70 °C, pri čemer ga enkrat obrnite. Rolado prenesite na desko za rezanje in jo pustite stati 10 minut. Pred rezanjem na 6 rezin odstranite vrvico. Po želji začinite s soljo in poprom.