0 0
Goveja rolada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Goveji zrezek
2 žlici Česen sesekljan
Čebula šalotka
2 žlici Peteršilj
2 žlici Olivno olje
2 žlici Bazilika
1 žlička Žajbelj
15 rezin Pršut
8 rezin Provolone sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goveja rolada

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na srednji temperaturi segrejte ponev in dodajte česen in šalotko. Kuhajte 3 minute.

V skledi kuhinjskega robota zmešajte mešanico česna s peteršiljem, baziliko, oljem in žajbljem; miksajte, da dobite grobo sesekljano pasto.

Goveji zrezek položite med 2 plastični foliji. Z gladko stranjo kladiva za meso zrezek tolcite v debelino 1 cm, da nastane pravokotnik. Zrezek položite na desko za rezanje.

Zmes česna namažite po zrezku. Na česnovo mešanico enakomerno razporedite salamo. Na vrh dodajte še sir, pustite 1 cm širok rob. Zrezek tesno zvijte, da se oblikuje v rolado. Tesno zavijte s plastično folijo in 30 minut hranite v hladilniku.

Pečico segrejte na 180 °C. Odstranite rolado iz plastike, položite jo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, ki je premazan s pršilom za kuhanje. S šestimi kosi kuhinjske vrvice v enakomernih presledkih zvežite rolado.

Pecite do 70 minut ali dokler termometer za takojšnje odčitavanje, vstavljen vodoravno v sredino, ne pokaže 70 °C, pri čemer ga enkrat obrnite. Rolado prenesite na desko za rezanje in jo pustite stati 10 minut. Pred rezanjem na 6 rezin odstranite vrvico. Po želji začinite s soljo in poprom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bučna rolada
Naprej
Goveji šampinjoni
Nazaj
Bučna rolada
Naprej
Goveji šampinjoni

Dodajte Komentar