Sestavine
-
6 x Krompir
-
1 x jajce, dobro stepen
-
2 skodelici Moka
-
1 kg Meso za dušenje (govedina)
-
2 x čebula - drobno sesekljana
-
malo peteršilja, grobo sesekljanega
-
malo Sol
-
malo Poper
-
Mleko
Navodila
2 skodelici moke dodajte malo soli, 1 stepeno jajce in toliko mleka, da dobite čvrsto testo.
Na pomokani deski ga tanko razvaljajte na 1 cm in narežite na 5 cm kvadrate. Govedino narežite na 2.5 cm velike kocke, zalijte z vodo, začinite in kuhajte, dokler se ne zmehča.
Krompir olupimo, narežemo na 1 cm rezine in narežemo čebulo. V vročo juho izmenično polagajte krompir, čebulo, peteršilj in kvadratke testa, ko se krompir skuha je jed končana.