Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 kg Govedina
-
1× Čebula
-
40 g Mehiške začimbe
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
250 ml Goveja juha
-
Koriander
-
400 g Fižol (pločevinka)
-
Cmoki iz polente
-
150 g Moka za vzhajanje
-
80 g Polenta
-
60 g Čedarnariban
-
120 ml Mleko
-
50 g Maslo
Navodila
V ponvi na močnem ognju segrejte olje. Dodajte tretjino narezanega govejega mesa in ga med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na krožnik in ponovite s preostalo govedino.
Dodajte čebulo in kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Govedino vrnite v ponev z začimbami. Med mešanjem kuhajte 1 minuto ali dokler se ne razkuha. Dodajte paradižnik, paradižnikovo pasto, juho in fižol. Pustite, da zavre in zmanjšajte temperaturo na nizko. Pustite vreti. Pokrito in ob občasnem mešanju kuhajte 1 uro, nato pa odkrito kuhajte še 30 minut.
Medtem v veliki skledi zmešajte moko, polento in sir, da pripravite polentine cmoke. Na sredini naredite jamico. Dodajte mleko in maslo ter dobro premešajte. Iz mešanice oblikujte kroglice.
Cmoke razporedite po mešanici govejega mesa. Pokrito kuhajte 20-25 minut ali dokler niso cmoki kuhani in govedina mehka. Za postrežbo potresite s koriandrom.
(Foto: Instagram/jcs_cooks)