0 0
Govedina s cmoki iz polente

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
1 kg Govedina
Čebula
40 g Mehiške začimbe
400 g Konzerviran paradižnik
2 žlici Paradižnikova pasta
250 ml Goveja juha
Koriander
400 g Fižol (pločevinka)
Cmoki iz polente
150 g Moka za vzhajanje
80 g Polenta
60 g Čedar nariban
120 ml Mleko
50 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Govedina s cmoki iz polente

Kuhinja:
  • 2 uri 30 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Cmoki iz polente

Navodila

Deli

V ponvi na močnem ognju segrejte olje. Dodajte tretjino narezanega govejega mesa in ga med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na krožnik in ponovite s preostalo govedino.

Dodajte čebulo in kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Govedino vrnite v ponev z začimbami. Med mešanjem kuhajte 1 minuto ali dokler se ne razkuha. Dodajte paradižnik, paradižnikovo pasto, juho in fižol. Pustite, da zavre in zmanjšajte temperaturo na nizko. Pustite vreti. Pokrito in ob občasnem mešanju kuhajte 1 uro, nato pa odkrito kuhajte še 30 minut.

Medtem v veliki skledi zmešajte moko, polento in sir, da pripravite polentine cmoke. Na sredini naredite jamico. Dodajte mleko in maslo ter dobro premešajte. Iz mešanice oblikujte kroglice.

Cmoke razporedite po mešanici govejega mesa. Pokrito kuhajte 20-25 minut ali dokler niso cmoki kuhani in govedina mehka. Za postrežbo potresite s koriandrom.

(Foto: Instagram/jcs_cooks)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polnjeni krompirjevi žepki
Naprej
Testenine s sirom, šunko in pršutom ali pa s sirom in zelenjavo
Nazaj
Polnjeni krompirjevi žepki
Naprej
Testenine s sirom, šunko in pršutom ali pa s sirom in zelenjavo

Dodajte Komentar