1 0
Golaž iz piščančjega mesa in zelenjave

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 l Voda
1 kg Piščančje meso različno piščančje meso (brez kosti in kože)
4 žlice Olivno olje
2 x Paprika - rumena
4 x Čebula manjše čebule
2 x Paprika - zelena
1 x Paprika - rdeča
3 x Paradižnik večji paradižniki
pol žličke Sol
1 žlička in pol Rdeča paprika - mleta
2 ščepca Mleti črni poper
1 žlička in pol Paradižnikova mezga
1 dl Belo vino
2 žlici Peteršilj - nasekljan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Golaž iz piščančjega mesa in zelenjave

Kuhinja:

    Na hitro pripravljen golaž – uživajte v pravi harmoniji okusov z različno zelenjavo.

    • 1 ura
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli
    Meso operite pod tekočo vodo, vlago osušite s papirnato brisačo in narežite na večje kocke (približno 3 cm). Čebuli olupite in narežite na četrtine. Zelenjavo operite, očistite in narežite na večje koščke.

     

    V večjem loncu na olivnem olju na hitro popražite še meso. Mešajte in pražite toliko časa, dokler ni zapečeno z vseh strani. Dodajte čebulo, mleto rdečo papriko in paradižnikovo mezgo, na hitro popražite in zalijte z vodo. Vodo začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter kuhajte na zmernem ognju 20 minut. V lonec dodajte narezano zelenjavo in polovico nasekljanega peteršilja, premešajte ter kuhajte še 10 minut.

     

    Nato v lonec vlijte belo vino in kuhajte še 10 minut, da bo vino izhlapelo in se bo tekočina nekoliko zgostila. Ob koncu kuhanja golaž potresemo s svežim peteršiljem in jed odstavite z ognja. Ko je golaž še topel postrezite z rezino domačega kruha.

     

    Opomba: Golaž lahko pripravite tudi z mesom puranjih prsi. H golažu se podata tudi timijan in rožmarin. Za zgostitev lahko uporabite kislo smetano, lahko tudi popražite na olju za eno žlico moke. Za zgostitev čebulo lahko tudi na drobno nasesekljate in jo popražite. Uporabite lahko tudi drugo zelenjavo, kot so gobe, korenje, krompir in tako naprej.

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Italijanska solata
    Naprej
    Blitva z gorčico
    Nazaj
    Italijanska solata
    Naprej
    Blitva z gorčico

    Dodajte Komentar

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com