Sestavine
-
250 g Testenine
-
2 žlici Olivno olje
-
4 stroki Česen
-
2 žlici Gochujang (korejska omaka s čilijem)
-
1 žlica Paradižnikova pasta
-
80 ml Veganska kisla smetana
-
1 žlica Kokosovo maslo
-
Sol in poper
Navodila
Zavrite lonec s slano vodo. Testenine skuhajte in prihranite 100 ml vode za testenine.
Medtem na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in prepražite sesekljan česen, da se zmehča in postane dišeč.
Dodajte gochujang in paradižnikovo pasto ter ju pražite 1 minuto. Prilijte smetano in premešajte. Dodajte kuhane testenine skupaj 100 ml prihranjene vode in kuhajte, dokler se ne zgostijo. Začinite s soljo po okusu.
Prenesite na krožnik in na koncu posujte s črnim poprom in svežim peteršiljem.
(Foto: pixabay.com)