Sestavine
-
Testenine
-
170 g Moka
-
180 g Zdrob
-
12× Jajčni rumenjak
-
1× Jajce
-
Nadev
-
200 g Gobe
-
200 g Kremni sir
-
1× Čebula šalotka
-
1 strok Česen
-
15 g Maslo
-
Omaka
-
15× Maslo
-
100 g Gobe
-
2 stroka Česen
-
1× Čebula šalotka
-
25 ml Belo vino
-
25 g Posušeni jurčkinamočeni v 100 ml vrele vode
-
25 ml Smetana
-
1 žlica Pehtran
-
Sol in poper
Navodila
1. Moko in jajca dajte v kuhinjski robot in jih zmešajte, da postanejo podobni drobtinam. Stresite na pomokano delovno površino in testo zgnetite ter ga zavijte v folijo za živila in ga 30 minut hladite.
2. Medtem pripravite nadev. V kuhinjski robot dajte gobe in jih zmešajte, dodajte kremni sir in pehtran, začinite in temeljito premešajte.
3. Testenine razrežite na 4 kose in jih sploščite, da se prilegajo skozi strojček za testenine. Strojček nastavite na najširšo nastavitev in napeljite nitko. Prestavite na naslednjo nastavitev in ponovno napeljite nitko. Ponavljajte, dokler ne dosežete najnižje nastavitve.
4. Za pripravo tortelinov položite 1 od dolgih listov testenin na površino. Po sredini položite čajno žličko nadeva. Testenine navlažite in izrežite v obliki kroga ter jih prepognite, da nastane polkrog, in jih zaprite.
5. Robove premažite z malo vode in jih združite v polkrožno obliko in stisnite skupaj, da nastane obroč. Ponovite, dokler ne porabite vseh testenin in nadeva.
6. Na tej točki lahko testenine ohladite ali zamrznete.
7. V veliki posodi zavrite vodo, dodajte žlico soli in kuhajte testenine 4 minute, nato pa jih odcedite.
8. Za pripravo omake na maslu prepražimo sesekljana česen in šalotko, dokler se ne zmehčata, dodajte gobe in jih pražite 3 minute. Nato dodajte vino, jurčke in vodo ter zmanjšajte temperaturo. Vmešajte smetano, pehtran in začinite.
9. Testenine odcedite, dodajte omaki, jih obložimo in postrežemo.
(Foto: pexels.com)