0 0
Gobovi tortelini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Testenine
170 g Moka
180 g Zdrob
12× Jajčni rumenjak
Jajce
Nadev
200 g Gobe
200 g Kremni sir
Čebula šalotka
1 strok Česen
15 g Maslo
Omaka
15× Maslo
100 g Gobe
2 stroka Česen
Čebula šalotka
25 ml Belo vino
25 g Posušeni jurčki namočeni v 100 ml vrele vode
25 ml Smetana
1 žlica Pehtran
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobovi tortelini

  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Testenine

  • Nadev

  • Omaka

Navodila

Deli

1. Moko in jajca dajte v kuhinjski robot in jih zmešajte, da postanejo podobni drobtinam. Stresite na pomokano delovno površino in testo zgnetite ter ga zavijte v folijo za živila in ga 30 minut hladite.

2. Medtem pripravite nadev. V kuhinjski robot dajte gobe in jih zmešajte, dodajte kremni sir in pehtran, začinite in temeljito premešajte.

3. Testenine razrežite na 4 kose in jih sploščite, da se prilegajo skozi strojček za testenine. Strojček nastavite na najširšo nastavitev in napeljite nitko. Prestavite na naslednjo nastavitev in ponovno napeljite nitko. Ponavljajte, dokler ne dosežete najnižje nastavitve.

4. Za pripravo tortelinov položite 1 od dolgih listov testenin na površino. Po sredini položite čajno žličko nadeva. Testenine navlažite in izrežite v obliki kroga ter jih prepognite, da nastane polkrog, in jih zaprite.

5. Robove premažite z malo vode in jih združite v polkrožno obliko in stisnite skupaj, da nastane obroč. Ponovite, dokler ne porabite vseh testenin in nadeva.

6. Na tej točki lahko testenine ohladite ali zamrznete.

7. V veliki posodi zavrite vodo, dodajte žlico soli in kuhajte testenine 4 minute, nato pa jih odcedite.

8. Za pripravo omake na maslu prepražimo sesekljana česen in šalotko, dokler se ne zmehčata, dodajte gobe in jih pražite 3 minute. Nato dodajte vino, jurčke in vodo ter zmanjšajte temperaturo. Vmešajte smetano, pehtran in začinite.

9. Testenine odcedite, dodajte omaki, jih obložimo in postrežemo.

(Foto: pexels.com)

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polnjen paradižnik
Naprej
Rjav bostonski kruh
Nazaj
Polnjen paradižnik
Naprej
Rjav bostonski kruh

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com