Sestavine
-
300 g jurčkov
-
1 čebula
-
1 žlica olja
-
OMAKA BEŠAMEL:
-
30 g masla
-
30 g gladke moke
-
2.5 dl mleka
-
1 majhen lovorov list
-
timijanova vejica
-
ščepec muškatnega oreška
-
sol
-
beli poper
-
2 rumenjaka
-
½ šopka sesekljanega peteršilja
-
žemeljne drobtinepo potrebi
-
moka, jajce in drobtine za paniranje
-
olje za cvrenje
-
limonove rezine in zeliščna majoneza, ko postrežemo
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Čebulo olupimo in zelo drobno nasekljamo. Gobe očistimo, prav tako drobno nasekljamo in skupaj s čebulo prepražimo na malo olja. Pustimo, da se gobja zmes ohladi.
Pripravimo bešamelno omako. V kozici raztopimo maslo, vmešamo moko, rahlo prepražimo in dolijemo hladno mleko. Z metlico za sneg gladko zmešamo ter začinimo z lovorovim listom, timijanom, soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na blagem ognju povremo v zelo gosto omako, jo nekoliko ohladimo in odstranimo lovorov list in timijan. V še toplo omako vmešamo oba rumenjaka, nato pustimo, da se omaka popolnoma ohladi.
|
2
Narejeno
|
Cvrtje
Bešamelno omako pretlačimo skozi gosto sito, ji dodamo gobe, peteršilj in drobtine ter dobro premešamo. Dodamo toliko drobtin, da dobimo maso, iz katere bomo lahko oblikovali krokete. Paniramo jih v moki, jajcu in drobtinah ter ocvremo v zadostni količini olja do lepe rjave barve. Krokete odcedimo na papirnatem prtiču in takoj ponudimo. Okrasimo z limonovimi krhlji in zeliščno majonezo. Zraven ponudimo solatne srčke.
|