0 0
Gobovi kroketi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g jurčkov
1 čebula
1 žlica olja
OMAKA BEŠAMEL:
30 g masla
30 g gladke moke
2.5 dl mleka
1 majhen lovorov list
timijanova vejica
ščepec muškatnega oreška
sol
beli poper
2 rumenjaka
½ šopka sesekljanega peteršilja
žemeljne drobtine po potrebi
moka, jajce in drobtine za paniranje
olje za cvrenje
limonove rezine in zeliščna majoneza, ko postrežemo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobovi kroketi

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Odlični domači gobovi kroketi.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Čebulo olupimo in zelo drobno nasekljamo. Gobe očistimo, prav tako drobno nasekljamo in skupaj s čebulo prepražimo na malo olja. Pustimo, da se gobja zmes ohladi.

Pripravimo bešamelno omako. V kozici raztopimo maslo, vmešamo moko, rahlo prepražimo in dolijemo hladno mleko. Z metlico za sneg gladko zmešamo ter začinimo z lovorovim listom, timijanom, soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na blagem ognju povremo v zelo gosto omako, jo nekoliko ohladimo in odstranimo lovorov list in timijan. V še toplo omako vmešamo oba rumenjaka, nato pustimo, da se omaka popolnoma ohladi.

2
Narejeno

Cvrtje

Bešamelno omako pretlačimo skozi gosto sito, ji dodamo gobe, peteršilj in drobtine ter dobro premešamo. Dodamo toliko drobtin, da dobimo maso, iz katere bomo lahko oblikovali krokete. Paniramo jih v moki, jajcu in drobtinah ter ocvremo v zadostni količini olja do lepe rjave barve. Krokete odcedimo na papirnatem prtiču in takoj ponudimo. Okrasimo z limonovimi krhlji in zeliščno majonezo. Zraven ponudimo solatne srčke.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Naprej
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Nazaj
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Naprej
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Dodajte Komentar