Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebula
-
1 žlica Zlati sladkor v prahu
-
250 g Kostanjeve gobe
-
1 strok Česen
-
Timijan
-
Maslo
-
12 rezin Kruh
-
100 g Sirnariban
Navodila
V ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in jo na zmernem ognju pražite približno 7 minut, dokler se ne zmehča in pozlati. Vmešajte sladkor in začimbe, povečajte temperaturo in dodajte gobe. Pražite 5 minut. Dodajte česen in mešajte, dokler ne zadiši, nato izklopite ogenj in vmešajte timijan.
Za pripravo osnove iz kruha z modelčkom za piškote ali s kozarcem izrežite 8-centimetrske kroge. Eno stran premažite z maslom in jo z maslom navzdol vstavite v pekač z 12 luknjicami (pekač za mafine).
Ko ste pripravljeni za peko, ogrejte pečico na 220 °C. Med posteljice razdelite gobovo mešanico in jo posujte s sirom. Pecite 10-15 minut, da se zlato zapečejo in naredijo mehurčke. Potresite z zelišči in postrezite.