0 0
Gobove empanade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Gobe
Čebula
2 stroka Česen
1 žlica Olivno olje
1 čajna žlička Timijan
1 čajna žlička Paprika v prahu
Sol in poper
Jajce
Testo za empanade

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobove empanade

Kuhinja:

Empanade so priljubljena jed, ki jo uživajo različne kulture po vsem svetu, vključno z Latinsko Ameriko, Španijo, Portugalsko, Filipini in delom Karibov. Vsaka regija ima svoje edinstvene različice in okuse. Empanade lahko napolnimo s številnimi sestavinami, vključno z mesom (na primer govedino, piščancem ali morskimi sadeži), zelenjavo, sirom, fižolom in celo sladkimi nadevi, kot sta sadje ali čokolada. Vsestranskost nadevov omogoča neskončne kombinacije okusov in kulinarično ustvarjalnost.

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite, dokler čebula ne postekleni in zadiši, približno 5 minut.

V ponev dodajte drobno narezane gobe in jih kuhajte približno 10 minut oziroma dokler gobe ne sprostijo vlage in postanejo mehke.

Vmešajte posušen timijan, papriko, sol in poper. Kuhajte še 3 minute, da se okusi povežejo. Odstavite z ognja in pustite, da se nadev nekoliko ohladi.

Na sredino vsakega kroga testa za empanado dajte žlico gobjega nadeva. Testo prepognite na pol, da nastane polmesec, nato pa robove z vilicami zatlačite, da se empanada zapre.

Empanade položite na pripravljen pekač. Zgornje dele namažite z razžvrkljanim jajcem. Empanade pecite približno 25 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.

Vzemite jih iz pečice in pred serviranjem pustite, da se nekaj minut hladijo. Uživajte v gobovih empanadah kot okusni predjedi ali glavni jedi.

Opomba: gobjemu nadevu lahko dodate nariban sir, na primer mocarelo ali feto, za dodaten okus. Dodate lahko tudi druge sestavine in nadev prilagodite svojim okusom.

(Foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Empanade s sirom in piščancem
Naprej
Testo za empanade
Nazaj
Empanade s sirom in piščancem
Naprej
Testo za empanade

Dodajte Komentar