Sestavine
-
1 list Listnato testo
-
2 žlici Olivno olje
-
500 g Gobe
-
2 stroka Česen
-
250 g Rikota
-
1 x Muškatni oreščeknariban
-
10 g Peteršilj
-
50 g Rukola
Navodila
Pečico segrejte na 220°C in vanjo položite pekač. Testo odvijte na peki papir in okrog njega naredite rob 2 cm. Testo (še vedno na pergamentu) položite na pekač in ga pecite 10-15 minut.
Medtem ko se testo peče, v veliki ponvi s pokrovko segrejte olje in gobe. Pražite 3 minute in mešajte. Dodajte narezan česen, nato pa kuhajte še 1 min.
Zmešajte strt česen z rikoto in muškatnim oreščkom ter dobro začinite. Pecivo vzemite iz pečice in previdno potisnite navzdol naraslo sredino. Premažite ga z rikoto, nato pa z žlico položite gobe in česen. Pecite 5 minut, nato pa potresite peteršilj in rukolo
(Foto: pexels.com)