Sestavine
-
1 x Čebula
-
2 vejici Zelena
-
Oljčno olje
-
20 g Timijan
-
100 g Posušeni jurčki
-
100 g Lisičke
-
125 ml Belo vino
-
1 l Zelenjavna juha
-
300 g Riž
-
40 g Parmezan
-
20 g Maslo
-
Solata
-
30 g Lešnikiblanširani
-
1 x Limona
-
4 žlice Jogurt
-
Oljčno olje
-
100 g Mlada špinača
Navodila
Zeleno in čebulo drobno sesekljajte in dajte v veliko ponev na srednji temperaturi z 1 žlico olivnega olja.
Dodajte polovico timijanovih listov in med občasnim mešanjem kuhajte 10 minut ali dokler se ne zmehča.
V skledo dajte jurčke, jih prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, nato jih odcedite in vmešajte v ponev in dodajte lisičke.
V ponvi na nizki temperaturi kuhajte zelenjavno juho.
V ponev z gobami vmešajte 300 g riža za rižoto, nato prilijte 125 ml belega vina in mešajte, dokler se ne vpije.
Dodajte zajemalko juhe in počakajte, da se popolnoma vpije, preden dodate naslednjo. To ponavljajte z mešanjem riža 20 minut.
Medtem v ponvi prepražite lešnike, da postanejo zlati in jih grobo zdrobite.
V manjšo skledo iztisnite sok ene limone, nato pa zmešajte 4 žlice naravnega jogurta, 4 žlice oljčnega olja ter ščepec morske soli in črnega popra.
Na 4 krožnike razdelite 100 g mlade špinače, jo prelijte s prelivom in potresite z lešniki.
Na drobno naribajte parmezan in vmešajte 20 g nesoljenega masla ter po okusu začinite s soljo in poprom.
Pokrijte in pustite počivati 2 minuti, da postane kremasta. Postrezite s solato in na koncu dodajte drobno nariban parmezan.
(Foto: pexels.com)