0 0
Gobova rižota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula
2 vejici Zelena
Oljčno olje
20 g Timijan
100 g Posušeni jurčki
100 g Lisičke
125 ml Belo vino
1 l Zelenjavna juha
300 g Riž
40 g Parmezan
20 g Maslo
Solata
30 g Lešniki blanširani
1 x Limona
4 žlice Jogurt
Oljčno olje
100 g Mlada špinača

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobova rižota

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Solata

Navodila

Deli

Zeleno in čebulo drobno sesekljajte in dajte v veliko ponev na srednji temperaturi z 1 žlico olivnega olja.

Dodajte polovico timijanovih listov in med občasnim mešanjem kuhajte 10 minut ali dokler se ne zmehča.

V skledo dajte jurčke, jih prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, nato jih odcedite in vmešajte v ponev in dodajte lisičke.

V ponvi na nizki temperaturi kuhajte zelenjavno juho.

V ponev z gobami vmešajte 300 g riža za rižoto, nato prilijte 125 ml belega vina in mešajte, dokler se ne vpije.

Dodajte zajemalko juhe in počakajte, da se popolnoma vpije, preden dodate naslednjo. To ponavljajte z mešanjem riža 20 minut.

Medtem v ponvi prepražite lešnike, da postanejo zlati in jih grobo zdrobite.
V manjšo skledo iztisnite sok ene limone, nato pa zmešajte 4 žlice naravnega jogurta, 4 žlice oljčnega olja ter ščepec morske soli in črnega popra.

Na 4 krožnike razdelite 100 g mlade špinače, jo prelijte s prelivom in potresite z lešniki.
Na drobno naribajte parmezan in vmešajte 20 g nesoljenega masla ter po okusu začinite s soljo in poprom.
Pokrijte in pustite počivati 2 minuti, da postane kremasta. Postrezite s solato in na koncu dodajte drobno nariban parmezan.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota s klobaso
Naprej
Balzamični krompir
Nazaj
Rižota s klobaso
Naprej
Balzamični krompir

Dodajte Komentar