0 0
Gobova pašteta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
30 g Maslo
1 žlica Olivno olje
Čebula
2 stroka Česen
300 g Gobe
1 žlica Vino suhi sherry
2 žlički Timijan
120 g Kremni sir
1/3 skodelice Peteršilj
Sol in poper
Francoska bageta
60 ml Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobova pašteta

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi segrejte maslo in olje. Dodajte čebulo in jo med mešanjem kuhajte 3 minute oziroma dokler se ne zmehča. Dodajte česen in kuhajte 1 minuto ali dokler ne zadiši.

Povečajte temperaturo na visoko. Dodajte gobe in jih med občasnim mešanjem kuhajte 4 minute ali dokler se ne zmehčajo. Dodajte sherry in timijan ter kuhajte 2 minuti ali dokler tekočina ne izhlapi.

Ohlajeno mešanico prenesite v skledo kuhinjskega robota. Dodajte kremni sir in peteršilj ter mešajte do gladkega. Poskusite in začinite s soljo in poprom. Prenesite v skledo za serviranje. Pokrijte s plastično folijo in za 1-2 uri postavite v hladilnik, da se masa strdi.

Medtem segrejte pečico na 180 °C. Rezine kruha namažite z malo oljčnega olja in jih položite na pekač. V pečici jih pecite 8-10 minut ali dokler ne postanejo zlate. Pašteto postrezite s popečeno bageto.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Morska omleta
Naprej
Pečene marele
Nazaj
Morska omleta
Naprej
Pečene marele

Dodajte Komentar