0 0
Gobova lazanja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Omaka
Čebula
220 g Gobe
1/4 čajne žličke Kosher Sol
1/4 skodelice Olivno olje 1 skodelica = 240 ml
4 stroki Česen
2 skodelici Paradižnikova omaka
1 pločevinka Paradižnikova mezga
1 pločevinka Konzerviran paradižnik
1 skodelica Voda
1 žlica Timijan
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
1 žlica Sladkor
Lazanja
280 g Špinača
18× Listi za lazanjo (testenine)
420 g Rikota
1/4 skodelice Bazilika
1 skodelica Parmezan
400 g Mocarela sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobova lazanja

  • 2 uri
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Omaka

  • Lazanja

Navodila

Deli

Pripravite gobovo omako:

Gobe dajte v ponev na srednje visoki temperaturi. Mešajte jih z leseno žlico.

Po gobah potresite sol.

Ko gobe začnejo spuščati vodo v ponev, vmešajte sesekljano čebulo. Kuhajte, dokler gobe ne začnejo več spuščati vlage in voda iz gob zavre, še približno 5 minut.

Gobam dodajte oljčno olje in jih premešajte. Gobe in čebulo pražite približno minuto. Dodajte česen in kuhajte še eno minuto.

Vmešajte paradižnikovo mezgo in kuhajte še minuto. Prihranite 1 skodelico paradižnikove omake, preostalo skodelico paradižnikove omake pa dajte v lonec z gobami. Dodajte veliko pločevinko paradižnika in eno skodelico vode.

Vmešajte timijan, sladkor in papriko. Segrejte do vrelišča, nato zmanjšajte temperaturo in na nizki temperaturi kuhajte 20 minut.
Pečico segrejte na 180 °C.

Na dno pekača razporedite eno skodelico rezervirane paradižnikove omake.


Testenine za lazanjo:

Posolite vrelo vodo za testenine in vanjo dodajte suhe rezance lazanje. Nežno premešajte in pazite, da se rezanci ne prilepijo drug na drugega. Rezance skuhajte po navodilih na embalaži.

Ko so rezanci pripravljeni, jih odcedite v cedilu in ohlajene sperite s hladno vodo. Med izpiranjem jih nežno ločite s prsti, da se ne bodo prijeli drug na drugega.

Rezance nežno premažite z malo olivnega olja.


Pripravite lazanjo:

Na paradižnikovo omako v pekaču položite plast rezancev lazanje, ki se rahlo prekrivajo.

Na rezance dajte polovico rikote, na rikoto pa polovico odmrznjene, odcejene in iztisnjene špinače.

Na špinačo potresite polovico sira mocarela in le četrtino parmezana.

Nato na mocarelo z žlico prelijte 1/3 gobje omake. Omako potresite s polovico sveže bazilike.

Ponovite plasti:
Ponovite postopek plastenja. Na omako položite drugo plast rezancev. Preostalo rikoto, špinačo in mocarelo razporedite po rezancih. Skupaj z mocarelo potresite še četrtino parmezana. Na vrhu prelijte še tretjino gobove omake in preostalo svežo baziliko.

Na omako položite zadnjo plast rezancev lazanje. Preostalo omako razporedite po rezancih lazanje in posujte s preostalim parmezanom.

Z aluminijasto folijo pokrijte pekač. In pecite v ogreti pečici 25 minut, nato odstranite folijo in nepokrito pecite še 25 minut.

Ko je lazanja pečena, jo vzemite iz pečice in jo pustite počivati 10 minut, preden jo razrežete in postrežete. Pripravljena lazanja bo v hladilniku zdržala teden dni.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vegetarijanski polpeti
Naprej
Flancati
Nazaj
Vegetarijanski polpeti
Naprej
Flancati

Dodajte Komentar