Sestavine
-
1 list Vlečeno testo
-
1 žlica Sojino mleko
-
1 žlica Olje
-
10× Gobe
-
Timijan
-
60 ml Sojina smetana
-
Sol in poper
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C in pekač obložite s peki papirjem.
Testo položite na ravno površino in z okroglim rezalnikom iz njega izrežite kroge. Položite jih na pekač. Z manjšim okroglim rezalnikom nežno potisnite v sredino vsakega kroga, da nastane rahla vdolbina – ta ne sme prerezati testa.
Vsak krog položite na obložen pekač in zunanji del premažite s sojinim mlekom. Pecite 10 minut, dokler se testo ne dvigne in zlato zapeče.
Medtem v ponvi segrejte olje in 5 minut pražite gobe in timijan, da se zmehčajo. Z žlico vmešajte sojino smetano in premešajte. Po okusu začinite z morsko soljo in veliko črnega popra.
Pekač previdno vzemite iz pečice. Sredine testenih skodelic potisnite navzdol, nato pa v vsako od njih z žličko nadevajte gobji nadev. Postrezite tople. Dober tek!
(Foto: unsplash.com)