0 0
Gobji paprikaš

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

3 žlice Olje
Čebula
700 g Gobe
1 žlica Paradižnikova mezga
Krompir
100 ml Kisla smetana
Paprika v prahu
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobji paprikaš

Paprikaš je skupno ime za številne različice raguja iz perutnine, svinjine, teletine, jagnjetine ali/in rib, včasih tudi iz krompirja, gob ali/in zelenjave madžarskega izvora. Poleg osnovne sestavine sta za paprikaše najbolj značilni glavni sestavini čebula in (pekoča) mleta rdeča paprika. Izvrstne paprikaše, zlasti ribje, pripravljamo v kotličku nad odprtim ognjem. (Gurman.eu)

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Sesekljajte čebulo in jo popražite. Dodajte narezane gobe in jih začinite s papriko v prahu. Pražite 10 minut.

Gobam dodajte še mezgo in premešajte. Dušite, da se rahlo izsuši in postopoma dodajajte po malo vode.

Omako posolite in dodajte nariban krompir, da se zgosti. Pustite, da vre 20 minut in na koncu primešajte kislo smetano.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dušeni jajčevci
Naprej
Omaka iz kumar
Nazaj
Dušeni jajčevci
Naprej
Omaka iz kumar

Dodajte Komentar