Sestavine
-
6 x Jajce
-
1 x Čebula
-
300 g Šampinjoni
-
2 jedilni žlici Olje sončnično
-
100 g Panceta
-
1 x Strok - česen
-
0.5 šopka Peteršilj
-
Muškatni orešček
-
Poper
-
Sol
-
30 g Sirnastrgan italijanski trdi sir
-
Navodila
Očistite in narežite šampinjone na koščke. Česen in čebilo narežite na kocke in ju skupaj s panceto, narezano na trakove, prepražite na vročem olju. Dodajte gobe, jih popecite, solite in poprate ter zmes stresite v okrogel ognjevaren pekač. Stepite jajca, začinite še z z muškatnim oreščkom, solite, poprajte in primešajte še sesekljan peteršilj.
Z jajčno zmesjo prelijte šampinjone v pekaču in vse skupaj pecite v spodnjem delu pečice, ki ste jo predhodno ogreli na 190°C (oziroma 170°C pri peki s funkcijo kroženja vročega zraka) približno 12 minut. Po 6 minutah fritajo potresite z nastrganim naribanim trdim sirom in dajte še za 6 minut v pečico.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)