Sestavine
-
1 žlica Koruzna moka
-
200 ml Rastlinsko mleko
-
1½ žličke Mleti cimet
-
2 čajni žlički Pasta iz vaniljinih zrn
-
3 žlice Javorjev sirup
-
4 rezine Star kruh
-
Olje sončnično
-
Sezonsko sadje
-
Kokosov sladoled/jogurt
Navodila
Stepite koruzno moko s kančkom rastlinskega mleka, dokler mešanica ne postane gladka in brez grudic, nato stepite preostalo mleko, 1 žličko cimeta, vso vaniljo in 2 žlici javorjevega sirupa.
Rezine kruha na vsaki strani za nekaj sekund namočite v mešanico, nato pa odlijte odvečno količino.
V ponvi segrejte malo olja in kruhove rezine na vsaki strani pražite 3 minute oziroma dokler ne postanejo zlate in hrustljave. Medtem ko pripravljate preostale rezine, jih hranite na toplem.
Žar/toaster segrejte na srednje visoko temperaturo. Zmešajte preostalo 1 žlico javorjevega sirupa in ½ žličke cimeta ter z njima enakomerno premažite rezine kruha na pekaču. Na žaru pecite 3-5 minut ali dokler sladkorji ne začnejo karamelizirati. Pustite, da se 5 minut hladijo, nato pa jih postrežete s sadjem in sladoledom ali jogurtom.
(Foto: pexels.com)