Sestavine
-
8 rezin Kruh
-
110 g Lešnikov namaz
-
250 g Jagodenarezane
-
2× Jajce
-
80 ml Mleko
-
Maslo
-
Smetana
Navodila
4 kose kruha položite na čisto delovno površino. Namažite jih z lešnikovim namazom in na vrh položite jagode. Obložite s preostalimi rezinami kruha.
Stepite jajca, mleko in mešanico začimb.
V veliki ponvi na srednji temperaturi raztopite polovico masla. Dva sendviča potopite v jajčno mešanico in obrnite, da obložite obe strani. Prenesite v ponev in pecite po 2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postaneta zlata. Prenesite na servirne krožnike. Ponev obrišite do čistega. Ponovite s preostalim maslom, sendviči in jajčno mešanico.
Francoske sendviče postrezite s smetano in z dodatnimi jagodami.
(Foto: pexels.com)